Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland : "1 op 3 rijdt te snel in zone 30" - +500 boetes tijdens nultolerantieweek"

Politie Neteland

Politie Neteland heeft tijdens de jaarlijkse 'nultolerantieweek' begin december iets méér dan 500 boetes uitgeschreven.

Ruim de helft had betrekking op snelheidsovertredingen, maar ook zo'n 100 bestuurders negeerden het afslagverbod in Olen Dorp richting Buul.

Tijdens de nultolerantieweek zette politie Neteland volop in op krachtige verkeerscontroles. “Onze rechercheurs schreven meteen boetes, zonder waarschuwingen", zegt wnd. korpschef  Pieter Hendrickx.

"3 bestuurders reden door het rode licht op een overweg, 8 droegen geen veiligheidsgordel, 9 reden tegen de verboden rijrichting in, 14 fietsten zonder verlichting en 19 keer betrapten we bestuurders op het gebruik van de gsm aan het stuur.

Daarnaast schreven we 71 boetes uit voor foutparkeren. Opvallend is dat maar liefst 107 (!) bestuurders in het centrum van Olen linksaf vanaf de Koning Boudewijnlaan (Dorp) naar de Bulestraat afsloegen, een beweging die al enkele jaren verboden is.

De meerderheid (276) van de 507 boetes hadden betrekking op snelheidsovertredingen. Daaruit blijkt dat 31% (!) van de gecontroleerde bestuurders te snel rijdt in een zone 30. In onder meer het volledige stadscentrum van Herentals geldt sinds kort dit snelheidsregime.  

De cijfers refereren naar een volledige week controles in heel Neteland." (pol)

Politie Neteland

Deel dit artikel